tisdag 10 mars 2020

Okavangodeltat

Dagens utflykt gick till Okavangodeltat, ett inlandsdelta som delar sig inåt i landet istället för ut i havet. 


Vi fick åka en lastbil som var ombyggd till buss i cirka 1,5 h innan vi fick kliva ner i ett par kanoter som heter Mokoro och så paddlade de ut oss till en ö där vi fick gå i land och gå på walking safari. Vi fick se bland annat flodhästar, giraffer, gnuer och zebror. Det var riktigt mysigt. Sedan åt vi lunch innan paddlingen hemåt påbörjades.


När vi kom hem doppade jag mig i poolen för jag var helt överhettad, idag har det varit runt 35-40 grader och vi var i solen hela tiden förutom under lunchen. 


Middagen åt vi på en mysig italiensk restaurang och även denna dag fick vi skjuts hem av en personal på restaurangen för att ta oss hem. Innan läggdags hängde vi lite vid poolen.


Imorgon bär det av mot ännu ett nytt land, Namibia. Botswana har, det lilla vi sett, gett ett oroligt gott intryck. Botswana är ett av de mest välmående länderna i Afrika och det märks. Hit vill jag komma tillbaka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...