söndag 19 januari 2020

Masai Mara dag 1

Klockan stod på väckning tidigt på morgonen den 16 januari, och det var dags för avfärd till Masai Mara.

Bilturen tog ungefär 6 h och sista biten av vägen var riktigt dålig. Vi kom fram till våran camping vid 14-tiden och blev indelade i våra tält. Jag fick dela tält med Anna som jag lärde känna under förra resan, och Malin & Jessica som jag lärt känna nu. Vi bodde i safaritält med fyra sängar och en egen toalett och dusch i tältet, så lyxigt! 


Efter lunch gav vi oss ut med bilarna för en eftermiddagssafari. Förväntningarna var inte skyhöga då vi bara skulle röra oss i ytterkanten av parken, men efter en del antiloper & gnuer så stod det en lejoninna på ett vårtsvinsbo och jagade. Sedan såg vi tre geparder med ungar en bra bit ifrån oss och vi var så lyckliga. Vår guide pratade sedan med rangers som gav oss tillåtelse att åka fram på den avstängda vägen. Då visade det sig att honan precis hade fällt en antilopunge och hennes ungar låg och åt på den. 


Sedan fortsatte turen och då stod dom där, elefanterna. Känslan går inte ens att beskriva i ord men med de låga förväntningar vi hade, och det vi precis fick se med geparderna så blev jag helt euforisk. Att stå i en safaribuss i Masai Mara, och få se detta på den lilla stunden vi var ute var bara så mäktigt. Innan vi åkte tillbaka fick vi även se lite flodhästar.


Tillbaka på campet blev det middag och lagom till att åskan kom, kom även en grupp massaier och visade upp traditionell dans och deras sång. Väldigt effektfullt med blixtrandet och bullrandet blandat med deras strupsång och hoppande. Efter dansen berättade en av dom även lite kort om deras kultur och hur dom blir Masaikrigare.


Sedan somnade vi gott medans regnet droppade på safaritältets tak, med ett stort leende på läpparna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...