onsdag 12 februari 2020

Elephant sands

Idag var det en jobbig morgon för det var dags att säga farväl till en stor del av våra vänner som varit med från Kenya. Vi tog en gruppbild sen började kramkalaset och tårkalaset. Det går inte riktigt att förklara det band man bygger upp med varandra under en så kort tid, men alla är som en stor familj och det gör nästan fysiskt ont att lämna delar av den medans man åker vidare. Skillnaden denna gång är att en stor del av de jag umgås mest med faktiskt åker vidare och det känns bra. 


När vi kommit en bit på vägen mötte vi två elefanter på vägen. Det var så sjukt häftigt, dom var en bit ifrån men kom rakt emot oss innan de svängde av och gick in i skogen, på bara någon minut var dom helt borta och frågan vi alla ställde oss var: hur fan kan en elefant försvinna så fort?! 


Gränsen till Botswana gick snabbt & smidigt, det mest märkliga var att vi var tvugna att doppa skorna i något mystiskt vatten för att undvika att ta med mul-&klövsjuka... hur rent det där vattnet var tåls nog dock att diskuteras. strax därefter stannade vi iallafall på ett köpcenter för att äta, fixa lite pengar & shoppa lite. 


Efter en kisspaus dukade vi upp till bussfest, det var så kul för på bara några minuter gick bussen från att sova & läsa till att vara i fullt partymode. Slå på stort, det har vi alltid gjort och det är bullfest bullfest hela Dan! 


Sedan fick vi stanna för ännu ett skodopp och då stod det en elefant precis vid stoppet. Vi stod och beundrade den ett tag innan vi fortsatte mot våran camping.


Natten spenderades på Elephant sands och jag tror ingen är besviken över våran kontakt med elefanterna. Dom har ett vattenhål mitt i campingen och elefanterna går runt här helt fritt. Vid flertal gånger gick elefanterna precis utanför våran buss under kvällen. 


Vi åt middag och sen satte vi oss vid vattenhålet, som mest under kvällen tror jag att det var 11 elefanter vid oss. Dom drack vatten, och visade oss även vem som var dominant flertal gånger. Ovanför oss var himlen stjärnklar, och äntligen fick vi njuta av en torr natt efter jag vet inte hur många nätter med regn! 


Jag vaknade tidigt på morgonen så jag hann se soluppgången, men inga elefanter var då i sikte tyvärr. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...