lördag 8 december 2018

Vamos ala playa 

Igår hade vi bussdag, vi lämnade Baños vid 8 tiden på morgonen och åkte buss, åkte buss, åt lunch, åkte buss och åkte buss. Eftersom vi var så bra på att åka buss, och våra chaufförer Per & Bosse var så bra på att köra körde vi in tid så vi kunde åka över gränsen till Peru redan igår kväll, vilket har gett oss en halv dag extra i Máncora där vi nu är. 


Máncora är en strandstad som är känd för surfing, sol & bad och bra fest. När vi kom hit sken solen så vi sprang ner till havet och tog ett dopp innan vi åt lunch och sedan åkte till hostellet. 

När vi kom dit fick vi reda på att det är valhelg här i Peru, vilket medför alkoholförbud från kl 08 imorse till 08 på måndag morgon. Det är lag på att rösta i Peru och de har problem med alkoholism vilket gör att folk inte går och röstar, därför har man infört den alkohollagen. Polisen gör razzior så vi får inte ens vara berusade då vi kan bli tagna av polisen och då måste betala böter! Men vi får njuta av coca cola utan rom och förhoppningsvis lite sol & värme!

 

På eftermiddagen anordnade vårat hostel ett olympics där 4 från oss var med, och till och med tog hem första priset, efter det gick vi till ett sushiställe som managern på hostellet rekommenderat och vi åt supergod sushi, dessutom blev vi bjudna på en helt fantastisk dessert. 


Inatt sover vi med halvcabbat på busstaket då det är väldigt liten risk för regn, det är helt fantastisk känsla att sova på taket med frisk luft och alla ljud runt omkring, man sover så bra! Imorgon hoppas vi på en solig dag och lite strandhäng! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...