söndag 9 december 2018

Máncora

Imorse vaknade jag pigg & utvilad ca 05.15, vid 06.30 vaknade Elin på andra bussen och vi gick iväg för ett morgondopp i havet. 


Därefter gick vi till hostelet där vi köpte frukost, och sedan hängde vi lite vid poolen tills det var dags för dagens utflykt, snorkla med havssköldpaddor. Vi åkte ca 20 minuter med bil till ett ställe som heter El Ñuro som är en fiskeby där det även finns havssköldpaddor, vi fick låna flytväst och snorklar och gå i från en flytbrygga där de höll sig runt, de blir matade och är inte alls rädda för människor. Området är öppet så sköldpaddorna kan simma därifrån, och det fanns även några sköldpaddor runt den stora bryggan. Det var så häftigt att se sköldpaddorna så nära, de största var över 1 meter stora och dom simmade in i en nästan hela tiden. Vilka fantastiskt vackra djur.


Efter utflykten var det dags för lunch och strandhäng, det var några i gruppen som hade hyrt surfbrädor så vi som inte ville surfa satt och tittade på. 


Vi har haft 1,5 fantastiska dagar i Máncora trots alkoholförbudet. Imorgon blir det tidig bussfrukost och en hel bussdag framför oss, då ska jag försöka packa om mina väskor för nu är minsann allt i en salig röra och jag har inte koll på knappt en enda pryl! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...