måndag 10 februari 2020

Kande beach

På morgonen gick jag och väntade på att få information om ridning som man brukar kunna göra här, men tyvärr var hästarna vaccinerade och behövde vila. Jag följde istället med på en bytur där vi fick besöka byn, skolan & ett sjukhus. Pågrund av att det var rättegång i landet för att det är misstänkt valfusk så var skolan tyvärr stängd, men vi fick träffa rektorn som berättade lite om skolan.


På kvällen var det dags för resans första pink party, vi förfestade på Mattias och Filips altan innan middagen, sedan åt vi middag och dansade loss i baren, och på bardisken. Det var så himla lyckat, alla var med och alla var väldigt glada! 


Det blev lite sent sänggående så dagen efter var slitigt och det gick inte i många knop men ett dopp i malawisjön orkade jag med och sedan var det mest häng i skuggan som gällde. 


Vi fick sen veta att oppositionspartiet i Malawi hade vunnit och det regerande partiet hade fuskat. Då hade regeringen stängt av all internet och telefontrafik, även radiostationerna var ur funktion. Det var tydligen vanligt att man gjorde så enligt campingägaren när man ville undanhålla information från folket. Däremot var stor del av befolkningen glada över resultatet, och den nu varande presidenten har flytt till USA ”för medicinska orsaker”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...