måndag 3 december 2018

Otavalo dag 2

Lördagens drinkar och festligheter satte sina spår när vi vaknade på morgonen på söndagen. Dock vaknade vi till strålande solsken och en temperatur som en perfekt sommardag. Efter lite frukost var vi därför fit for fight för dagens uppdrag. 

I Otavalo finns det en park med ett vattenfall och för att komma dit går man längs en gammal järnväg. En promenad på ca 1 h så det valde vi att göra idag. Efter en härlig promenad och insupande av all D-vitamin man förlorat den gångna månaden kom vi fram till parken med vattenfallet, där vi vandrade omkring ett tag. Jag & Anna bestämde oss för att även promenera hem så vi fyllde på krafterna med lite färsk frukt & juice. Dom är så bra på juicer här i Ecuador! När vi kom tillbaka till vårat hostel vilade vi en stund innan det var dags för lunch. 




Jag, Anna & Sara gick till en liten restaurang och åt soppa, det är dom också väldigt bra på här i Ecuador då dom ofta äter soppa t.ex. till frukost. Våran reseledare Isabel berättade att man här ofta äter en lätt tidigt frukost, och sedan vid 10 tiden äter riktig frukost som då ofta är varm mat, t.ex. soppa. Sedan vid lunch är det vanligt med en stor lunch, ofta trerätters där man kan få riktigt bra erbjudanden. Denna lunch kostar kring $3! 

Efter lunchen utförde vi lite ärenden innan vi gick tillbaks till hostelet för lite mer vila inför kvällens välkomstmiddag. Välkomstmiddagen hölls på en jättemysig restaurang, det var väldigt trevligt men hela gänget var väldigt trötta så det blev en tidig kväll för de flesta.

Otavalo har varit en väldigt trevlig stad till skillnad mot Quito, det kan ju bero på att staden är väldigt mycket mindre men människorna känns trevligare, staden är mer begriplig med affärer och restauranger med ett tydligt centrum, och precis som Quito ligger det omringat av berg och massor med grönska. Otavalo får betyget väl godkänt! 

Idag väntar första riktiga bussdagen, vi ska ta oss till Baños som ligger ca 30 mil härifrån, och inatt blir första natten att sova på bussen. Det ska bli så mysigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...