torsdag 3 januari 2019

La Paz

Första dagen på nya året tog jag och Elin en lugn morgon, och efter frukost begav vi oss ut i stan för att prova linbanelinjerna. I hela La Paz finns det linbanor som tar sig upp på bergen och ner i centrum. Det är ett väldigt billigt och smidigt transportsätt som dels minskar trafiken i stan, och även ger de fattiga som bor högst upp i stan möjlighet att få ta del av innerstan. Vi åkte tre linjer och fick se väldigt fina vyer av staden som sträcker sig så långt ögat kan nå. 

När vi kom ner hade vi bestämt oss för att sätta oss i parken utanför San Pedro fängelset för att få en känsla för fängelset, då stötte vi på ”Crazy Dave” som bjöd in oss att lyssna på hans historia om hur han kom till Bolivia och sina 17 år på San Pedro fängelset. Fängelset kommer jag skriva om i ett eget inlägg för det finns så mycket att skriva.

Efter detta var det dags för en walking tour runt stan där vi fick mycket information dels om La Paz men också Bolivias kultur, politik osv. Väldigt spännande. Något jag verkligen gillar med Bolivia och Bolivianer är att dom är väldigt vidskepliga och det var väldigt roligt att lyssna på deras olika ritualer och liknande.

Efter walking touren försökte vi leta rätt på någon restaurang men då det var nyårsdagen var allting stängt så vi fick gå till hotellet och beställde jultallrik från det svenska caféet. Det var nog precis vad vi behövde.

Nu är vi i Uyuni, ett stopp som för mig är en av höjdpunkterna på resan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...