måndag 14 januari 2019

Asuncion

Nu börjar vi närma oss den rejäla värmen och värmen i peruanska öknen känns ingenting jämfört med värmen här i Paraguay. Luftfuktigheten är hög och vid minsta ansträngning lägger det sig ett lager av svett över kroppen. 


Därför var det goda nyheter att stället vi skulle bo på hade pool, efter en lång gränsövergång med lunch och bilfärja var vi framme och fick hoppa i poolen. Största delen av eftermiddagen spenderades i poolen och vi åt middag på hotellet.

Efter hade vi planer att gå ut men vi fastnade vid poolen och satt där hela natten, vid 4 kom vi som var sist kvar i säng. Det var en riktigt trevlig kväll och kändes precis som en sensommarkväll på någons altan. 

På morgonen var det inte riktigt lika kul att heta Hanna och vakna upp på ett busstak där solen legat på och värmt ett bra tag. Jag gick upp och la mig i skuggan vid poolen för att försöka ta igen lite sömn, men det gick sådär. 

Vid lunch åkte jag, Elin & Tobias till det största shoppingcentret här i stan, och WOW! Efter 1,5 månad i obegripliga städer och fattiga länder skäms jag nästan lite över att säga att det kändes skönt med något man förstod! Det var ett stort shoppingcentrum med vanliga kläder och riktiga märken. Vi åt lite lunch och plöjde sedan igenom shoppingcentret.

När vi kom hem gjorde vi oss iordning innan vi tog oss till bargatan, även här var det väldigt amerikanskt, de rika i Paraguay är väldigt influerade av USA. Vi hittade en tapasrestaurang med väldigt god mat och sedan slutade vi på en bar där vi rökte vattenpipa och drack drinkar. 

Hela kvällen var väldigt märklig då det hände så mycket konstiga småsaker men vi hade så himla kul! Som final på kvällen körde taxin oss till fel hotell. 

Nu är vi påväg mot nästa, och sista landet! Brasilien! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kapstaden & Stellenbosch

Den enda heldagen vi egentligen spenderade i Kapstaden hade bittra Kapstadshanna bokat in tatueringstid för att slippa gå på sightseeing. Dä...